Content Marketing en Social Media

Content Marketing en Social Media

Bedrijven worden aangemoedigd om zowel sociale media als content marketing plannen op te stellen voordat ze aan hun blog/nieuwsitem beginnen. Maar hoe verschillen deze twee soorten marketing?

Met sociale media kun je naar je publiek luisteren, er contact mee maken en je op richten; het is een manier om de naam van je blog bij de juiste mensen te krijgen. Het helpt je om een ​​community van geïnteresseerde volgers op te bouwen door inhoud, campagnes en promoties te delen. Maar ook social selling is hier een mogelijkheid. Wel is het vaak dat het publiceren van social media met diepe achtergrond beter gedaan kan worden door een specialist of consultant. Vaak kun je vanuit sociale media de website bereiken waarbij je meer informeert over de achtergrond. De content kan in dat geval vele malen groter zijn dan de eerste aanzet in Social Media. Het vergroot ook je ranking van je website en houdt de lezer niet alleen in de comfort zone van social media.

Branding is
een belangrijk instrument

Aan de andere kant is content marketing de kunst en wetenschap van het maken van content die zowel waardevol is voor uw publiek als relevant voor uw merk. Branding is daarbij een belangrijk instrument om aan te houden. Zo ken ik een bedrijf de zijn huisstijlkleuren doorvoert in zijn illustraties. Het is gedeeltelijk wat je produceert – je blogs, vlogs, afbeeldingen, enz. – maar het is ook hoe je mensen verleidt om het te bekijken. Je trekt je publiek aan door middel van contentmarketing technieken zoals e-mailnieuwsbrieven, campagnes en socialemedia marketing, en trekt blogbezoekers aan door ze te onderwijzen, te entertainen en te inspireren.

Zie het op deze manier: content marketing is een strategie die via veel kanalen (outlets) wordt ingezet, terwijl sociale media een kanaal is. En aangezien je sociale media nodig hebt om inhoud te promoten, overlappen content marketing en sociale media elkaar, maar je moet nog steeds anders denken over sociale plaatsing versus het plaatsen van inhoud.

Wanneer moet je posten op social media?

Hoewel sociale media marketing een toegankelijke uitlaatklep is voor content marketing, behandelt elk platform berichten anders. Wanneer u deelt, kan dit net zo belangrijk zijn als wat u deelt.

Sprout Social meldt dat halverwege de week in Amerika de beste tijd is om te posten voor de meeste sociale kanalen:

  • Facebook: woensdag om 11.00 uur en 13.00 uur, met de meest consistente betrokkenheid op weekdagen van 9.00 uur tot 15.00 uur.
  • LinkedIn: woensdag om 9.00 uur tot 10.00 uur en om 12.00 uur, met de meest consistente betrokkenheid van dinsdag tot en met vrijdag tussen 8.00 uur en 14.00 uur
  • Instagram: woensdag om 11.00 uur, maar vrijdag tussen 10.00 en 11.00 uur is ook goed; de meest consistente betrokkenheid is van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.
  • Twitter: woensdag en vrijdag om 9.00 uur, met de meest consistente betrokkenheid op werkdagen tussen 08.00 uur en 16.00 uur.

Doelgroep herkenning is
essentieel in het tijdstip van plaatsen

Zelf heb ik de ervaring dat bij instagram in de horeca zondagavond tussen 17.00 uur en 20.00 uur de beste tijd is om te posten. Het is dus ook verstandig wanneer je je doelgroep herkent op verschillende tijden te testen en te kijken wanneer het posten op social media de meeste response geeft.

De beste tijd om op je blog te posten hangt af van je doelgroep en content. Wanneer je doelgroep hebt gesegmenteerd kun je bijvoorbeeld in email campagne, maar ook op social media diverse settings gebruiken om je doelgroep te bereiken.

Terwijl de meeste gebruikers ’s ochtends blogs lezen, lezen meer mannen dan vrouwen’ s avonds blogs. Je krijgt meer views op maandag, maar meer reacties op zaterdag. Het varieert allemaal.

 

Bron: Websteps en Sprout Social

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *